Dominique Appel Header

Deelname onderzoek Dominique

Uw kind heeft op school deelgenomen aan het fruitproject 'Dominique'. Dominique is de nieuwste appel van het Hongaarse fruitbedrijf Almakúti, onderdeel van de J.C. van Kessel Groep uit Geldermalsen. Het bedrijf heeft 215 hectare grond en jaarlijks worden er zo'n 4,5 miljoen kilo appels op milieuvriendelijke wijze geteeld. Almakuti is een van de grootste werkgevers van de regio en reeds in 2000 is er een onderscheiding ontvangen als erkenning en dank voor de stimulerende werkgelegenheidsactiviteiten en kennisontwikkeling.

In samenwerking met Belgische universiteiten en het bedrijf Better3Fruit is Almakúti aan de slag gegaan om een nieuwe appel te ontwikkelen met als ouders de bekende Granny en Liberty appels. Met veel zorg en aandacht is het product ontwikkeld met als resultaat Dominique, genoemd naar de dochter van Adrie van Kessel. De appel wordt lokaal geteeld ten westen van het prachtige nationale Balatonmeer in Hongarije. Een park dat goed bekend staat, en dankzij de vruchtbare grond een ideale plek voor fruitteelt.

Vandaag hebben de kinderen op school meer geleerd over waar fruit precies vandaan komt en hebben ze de nieuwe appel Dominique mogen testen. Ze hebben er voor u ook één mee naar huis genomen.

Wij willen u ook vragen om onderstaande korte enquête in te vullen. Het zal zo'n 5 a 10 minuutjes duren. De vragen gaan over de smaak en 'bite' van de appel, het is daarom het makkelijkst als u de appel eet bij het beantwoorden van de vragen. Onder de deelnemers verloten wij een unieke geschenkenmand met lokale lekkernijen. De enquête is volledig anoniem. Wij vragen u niet naar uw naam of adresgegevens. Wilt u echter kans maken op de geschenkenmand, vul dan bij de laatste vraag uw emailadres in.

Deze appel zal vanaf 2015 verkrijgbaar zijn in de lokale supermarkten.
Voor vragen over de enquête kunt u terecht bij:

Renny Vos
0345 571 563
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Test voor ouders